DNEVNI MAKEUP

Dnevni makeup često zna izgledati kao „malo više nego što je potrebno“ ili „premalo tako da se razlika između našminkanog i nenašminkanog ne vidi“. Saznajte najbolji način kako da primjenite šminku za prirodan, a opet primjetan i efektan izgled:

Podloga (tj. tekući puder, korektor i puder u prahu ili kamenu)

Dnevni makeup bi trebao početi sa nanošenjem kreme na čistu kožu, te nanošenjem laganog pudera u boji vašeg tena. Ne zaboravite nanjeti tekući puder na vrat tako da se sve stopi i da se ne vide prijelazi. Puder možete nanijeti prstima ili spužvicom. Nakon tekućeg pudera prstima u tankom sloju utapkajte korektor na područje ispod očiju. Završni sloj podloge je puder u prahu ili kamenu kojim matirate i fiksirate tekući puder. Nanesite ga u tankom sloju koristeći veliki kist za puder.

Sjenilo

Sa kistom za sjenilo nanesite neutralni ton na pokretni dio kapka, a u pregib i na vanjske uglove nanesite tamnije sjenilo. Ispod obrva stavite malo svjetlijeg svjetlucavog sjenila.

Eye liner

Ako ste ljubitelj eye linera i ako ste vješti u njegovom iscrtavanju povucite tanku liniju uz gornji rub trepavica (pokretni kapak).

Maskara

Slijedeći korak je nanošenje maskare u 2-3 sloja (pazite da vam se trepavice ne sljepe i da ne nanesete previše maskare pa da se sve ne pretvori u grudice).

Rumenilo

Rumenilo nanesite od jagodične kosti pa van prema kosi. Ne pretjerujte s njime. Jačina rumenila mora biti takva da daje svježinu licu i da mu vrati obrise.

Ruž ili sjajilo

Usnice obrubite sa istom bojom kao i boja sjajila ili ruža. Na usnice nanesite ruž ili sjajilo prirodnih nijansi.

 

RENATA BREZAK, makeup artist
www.makeup-renata.com

 

 

 

 
  sva prava pridržana. MAKEUPRENATA.2006 održavanje web stranica: STEDAS